We zoeken jou!
Dat wil zeggen, als jij je hierin herkent:
- Je wilt je graag inzetten voor een techniek- en IT-sector die toegerust is om de klimaatdoelen te behalen. En je wilt bijdragen aan het innovatief vermogen in deze sectoren.
- Je houdt van uitdagingen: ons doel is dat in 2040 minimaal 40% van de medewerkers in de techniek- en IT-sector vrouw is, tegenover slechts 17% nu. Want hier zit een groot arbeidspotentieel.
- Je gaat graag hierover het gesprek aan met beleidsmakers, werkgevers en brancheorganisaties. Dat gesprek voer je op basis van wetenschappelijke kennis.
Wil jij dit verschil maken, dan geven wij jou deze kans!
Wie ben jij?
- Je kan goed wetenschappelijke kennis toepassen over wat wel en wat niet werkt om de technische arbeidsmarkt meer inclusief te maken.
- Je bent een uitstekende communicator en bouwt moeiteloos relaties op met onze doelgroepen (beleidsmakers, technische werkgevers en belangenorganisaties) en onze collega-organisaties (andere Ngo’s en kennisinstellingen).
- Je houdt graag overzicht over meerdere projecten en houdt van resultaten boeken; geef me een target en ik ga ermee rennen.
- Je vindt het niet erg om voor een groep te staan of om weerstand te ervaren om onze boodschap; je gaat juist de dialoog aan.
- Je bent leergierig, je houdt van een steile leercurve en je staat open voor persoonlijke ontwikkeling. Blinde vlekken? Daar ga je graag mee aan de slag.
Herken jij je hierin? Solliciteer dan nu. Stuur je motivatie en CV naar Sahar Yadegari via vhto@vhto.nl. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Elsemieke de Jong op 0653737186.
Uiterlijke sollicitatiedatum is vrijdag 13 december 2024. De eerste ronde selectiegesprekken is op dinsdag 7 januari 2025 tussen 13.00-17.00 en de tweede ronde is op donderdag 9 januari 2025 tussen 9.00 – 13.00.
Wat bieden wij?
- Een mooi salaris: €3.336 – €4.766 bruto per maand op basis van 38 uur. Je salaris is afhankelijk van je ervaring.
- Groeiperspectief: je kunt starten als junior of medior en doorgroeien naar senior projectmanager. En ruime opleidingsmogelijkheden.
- Veel flexibiliteit in je werkweek – minimaal 1 dag per week op kantoor, de rest kan vanuit huis of ben je op pad.
- We willen meer diversiteit in ons team; daarom zijn we extra blij met sollicitaties van mannelijke kandidaten.
- Een team vol gedreven collega’s met allerlei verschillende achtergronden, van journalistiek, bestuurskunde, engineering, pedagogiek tot toerisme en topsport.
Wat zijn je taken?
- Je bent projectleider van een project waarin we met partnerorganisaties en netbeheerders onderzoeken hoe we vrouwelijke techneuten kunnen behouden voor de energietransitie. Je denkt onder andere mee over een landelijke campagne.
- Je bent projectleider voor pilots bij technische bedrijven op het gebied van inclusie. Je neemt met collega’s interviews af en weet de uitkomsten te vertalen naar concrete handvatten voor de pilotbedrijven.
- Je werkt met brancheorganisaties samen om het onderwerp van behoud van vrouwen te kunnen verankeren in toekomstig beleid.
Hoe ziet je week eruit?
Je bent 75% van je tijd bezig met concrete projecten gericht op behoud van vrouwen op de technische arbeidsmarkt. Je zorgt ervoor dat het team op een goede manier kan functioneren en binnen budget de afgesproken outputs kan halen. Je stemt verwachtingen af met opdrachtgevers en partners.
Je duikt ook zelf de inhoud in; je voert een onderzoek uit bij een bedrijf en/of je denkt na over en ontwikkelt een concrete innovatie/tool wat helpt om te zorgen voor gedragsverandering op de werkvloer. Je test interventies op de werkvloer. Of je geeft presentaties op events en podia om andere werkgevers op weg te helpen om een betere en meer inclusieve werkgever te zijn.
Het overige deel van je tijd ben je bezig met het opbouwen van een netwerk wat relevant is voor ons werk, het vergaren van kennis over dit thema, nadenken over hoe we onze effectmetingen kunnen versterken, meedenken over onze strategische dilemma’s en meebouwen aan een goed functionerend team.
Over VHTO
Bij VHTO gaan wij voor meer vrouwen in technische beroepen en voor meer kansengelijkheid en keuzevrijheid voor meiden op school. Voor de vrouwelijke techneuten en technologen van de toekomst die daarmee de wereld van techniek, IT en andere bètaberoepen verrijken. Dit is hard nodig, want het aandeel vrouwen in technische banen is laag; minder dan 17%.
Meer meiden interesseren voor een carrière in techniek of IT draagt bij aan grotere economische zelfstandigheid van vrouwen, en stelt werkgevers beter in staat om vacatures in te vullen en langer technisch talent te behouden. Hierdoor kunnen bedrijven groeien en bloeien.
Lees hier de factsheet over enkele hordes die meiden en vrouwen kunnen ervaren op weg naar een baan in bèta, techniek of IT.
Fix the system, not the girls. Dat is ons idee. Sluit jij je aan?
Andere vacature?
Wil je wel graag bij VHTO werken, maar past deze functie net niet bij je? Stuur dan een open sollicitatie.